Kvinna I
Bakade upp den sista pepparkaksdegen idag och degen gjordes enligt Tant Harriets pepparkaksdeg.
Kan rekommendera den och här får ni receptet:
Tant Harriets Pepparkakor
ca 300 st
Ugnstemperatur: 200-225 grader
300 g smör
5 dl socker
1 dl ljus eller mörk sirap
1 msk malen ingefära
2 msk malen kanel
1 msk malda kryddnejlikor
2 tsk stött eller mald kardemumma
1 msk bikarbonat
2 dl vatten
1 ½ dl vetemjöl
- Rör rumsvarmt smör, socker och sirap smidigt. Rör först ner kryddorna och bikarbonaten, sedan vattnet och det mesta av vetemjölet. Arbeta in resten av mjölet på bakbordet.
- Låt degen ligga övertäckt i kylskåp minst 1 dygn.
- Värm ugnen till 200-225 grader.
- Ta fram en bit av degen i taget. Arbeta den smidig på lätt mjölat bakbord och kavla den tunt. Ta ut kakor med mått och lägg dom på kalla plåtar med bakplåtspapper.
- Grädda i mitten av ugnen 4-5 min.
Njut!
(tyvärr fungerade det inte att ladda upp bild)