Jag njuter

Ibland känns allt så himla fint. Jag är här och nu. Tänker inte på imorgon. Inte på igår. Bara är här. Här och nu.
Åh!

Er Cecilia

Bästa måltiden i veckan

Jag är världens frukost människa. Jag älskar frukost! Varför äter man inte det mer?!
Lördagens frukost bestod av följande:

- Nybakade scones med russin, torkade aprikoser och hasselnötter
- Marmelad
- Ost
- Mjukost
- Sill
- Gurka
- Risgrynsgröt
- Fil
- Proviva Mango
- Juice
- Kaffe
- Te
- Skinka
- Senap
- Lufttorkad skinka
- Smör
- Löskokta ägg
- Messmör
- Kanel

MUMMS!
Förlåt att jag rabblade upp hela listan men det är verkligen sååååååååååå himla gott!
Här kommer en bild.



I tysthet

Har varit sjuk sedan i tisdags och därför saknat lite inspiration. Mest snorat och haft mig. Men om jag har tur så börjar det ge med sig nu.

Och vet ni vad som väntade på mig förut när jag kom hem från Ica? Jo! Min Krups köksmaskin! Visste inte att de skulle lämna den hemma så som tur var så var mamma hemma. Det lär ju bli ett bak imorgon ;)

Nej usch vad tråkigt det här var som jag skrev så vi hörs senare helt enkelt när orden i min mun faller mer till rätta.

Er Cecilia

Dylan Leblanc

Upptäckte något fint idag;

Dylan Leblanc


Julklappstips!

Ett julklappstips såhär innan första advent. En rolig, smart och smidig julklapp får du genom att ge bort en tidningsprenumration. Jag har flertalet gånger använt mig av Tidningskungen. De har ett bra utbud av tidningar till bra priser, det finns något för alla.

Fixa första julklappen kanske? Gå in på www.tidningskungen.se

Er Cecilia


Kreativkurs

Har precis betalt in avgiften till kursen jag ska gå nästa vecka, "Sticka efter engelska mönster". Himla kul att bredda sig lite i vilka mönster man kan välja!


Snälla dumma filurer, stick!

Jag klarade mig inte. Åkte dit. Hemma med en molande huvudvärk, snorig näsa och besvärlig hals. Var ju sjuk för drygt två månader sen. Är aldrig sjuk verkligen men den här hösten så vill det sig inte. Nu har Patrik smittat mig.

Så dagen har bestått av sömn, clementin-ätande (ruskigt goda just nu), te-drickande och Alfaphet-spelande. Älskar Alfaphet. Klurigt och utmanande.

Snön yr utanför och husets väggar känns himla trygga att ha runt sig. Hur ska man kunna överleva ytterliggare en vinter i Sverige? Har ni några tips?

Er Cecilia

CajsaStina och te

Nu blir det först halv åtta hos mig och efetr det blir det CajsaStinas tankar med en riktigt stor kopp te. Närmare bestämt ekologiskt blåbärste med vanilj.
Och en clementin som efterrätt till den delikata middagen Patrik gjorde idag, ris med fläskfilé, sås och sallad.

Tack snällaste och underbara Patrik för all uppvaktning idag på Cecilia-dagen trots att du är sjuk!

Er Cecilia


CECILIA

Jag får tacka för alla fina kommentarer i fg inlägg och tack för grattiset Cissi. Får gratta tillbaka :)
Idag är det ju vår dag, CECILIA

Hur kommer det sig att jag heter Cecilia?
Jo min morfar fyllde år idag (han dog 2002) och han älskade verkligen Cecilia Lind. Så jag är döpt efter min morfar.

Mitt andra namn är Jessica och det tog mamma och pappa för att de tyckte att det var fint. Är faktiskt glad över att inte heta något efter släkten. Jag gillar nytänkande och tycker att gamla traditioner kan bli alltför segt. Men visst, en del gamla traditioner behövs. Men det kan lätt bli för mycket. Vad tycker ni?

Er Cecilia

Allt mellan himmel och jord

Ni frågar, jag svarar! Dags för en liten frågestund!!! Fråga på!

Er Cecilia

Mormorsmode

I lördags köpte jag även nya kängor. Var inne på Scoop i Kungspassagen och vips där stod dom! Love at first sight! Ett par helt underbara mormorskängor. Att de inte var i svart som jag önskat utan istället i mörkt mörkt brunt gjorde inte så mycket. Åh vad fina dom är! Har tyvärr inte tagit kort på dom än men ni ska få se. Har inte använt dom heller för idag bjöd vädergudarna oss på snö snö snö. Och igår festade dom till det med en blandning av regn och snö. Men jag hoppas att jag ska kunna överleva vintern med mina mormorskängor. Det är vi två mot världen!

Er Cecilia

I form av teknik

I lördags köpte jag en Nespresso kaffemaskin, en Citiz. Jag och Patrik hade varit en heldag på stan med hans mamma och systrar så i väntan på att klockan skulle bli halv sju då vi hade bokat bord på en resturang så kikade vi in på Elgiganten. Ovanligt med en elektronikbutik mitt i centrala stan. Men sagt och gjort. 20 min senare kom jag ut med en stor påse, och inuti den fanns en Nespresso kaffemaskin. Det var ett bra pris och en säljare från Nespresso som var där så då tyckte jag att jag kunde unna mig det. Maskinen kostade 1495:- eftersom jag valde utan mjölskummare, dricker alltid svart så en med skummare gjorde den bara dyrare samt att den tog mer plats.
Och man fick dessutom 500:- tillbaka på kortet eller 500:- att handla kapslar för. Så ett fynd!
Har ännu inte packat upp den än, det får vänta tills flytten.



Er Cecilia

Kvinna II

Igår öppnade jag en bok i handen. Boken handlar om en av Sveriges allra största musiker. Hans närvaro och frånvaro, upplevd av hans dotter. Jag kände direkt att det var något som fängslade mig. Boken grep liksom tag i mig. Tyvärr ville den dumma faktorn 'tiden' inte låta mig läsa sålänge men idag när snöflingorna yr där ute så ser jag framemot att bara krypa ner under täcket och låta mig dras in i en annan värld. En legendarisk värld.

CajsaStina Åkerström, det är med dina ord jag tänker tillbringa min kväll. Och det ska bli mig ett sant nöje att lösa om dig och din far, Fred Åkerström.

Er Cecilia

Kvinna I

Bakade upp den sista pepparkaksdegen idag och degen gjordes enligt Tant Harriets pepparkaksdeg.
Kan rekommendera den och här får ni receptet:

Tant Harriets Pepparkakor
ca 300 st
Ugnstemperatur: 200-225 grader

300 g smör
5 dl socker
1 dl ljus eller mörk sirap
1 msk malen ingefära
2 msk malen kanel
1 msk malda kryddnejlikor
2 tsk stött eller mald kardemumma
1 msk bikarbonat
2 dl vatten
1 ½ dl vetemjöl

- Rör rumsvarmt smör, socker och sirap smidigt. Rör först ner kryddorna och bikarbonaten, sedan vattnet och det mesta av vetemjölet. Arbeta in resten av mjölet på bakbordet.

- Låt degen ligga övertäckt i kylskåp minst 1 dygn.

- Värm ugnen till 200-225 grader.

- Ta fram en bit av degen i taget. Arbeta den smidig på lätt mjölat bakbord och kavla den tunt. Ta ut kakor med mått och lägg dom på kalla plåtar med bakplåtspapper.

- Grädda i mitten av ugnen 4-5 min.

Njut!

(tyvärr fungerade det inte att ladda upp bild)


Ett ytligt grepp av skönhet

Sitter med en ansiktsmask nu. Ska snart springa och ta av den och sedan duscha av mig oset av dagens pepparkaksbak. Tyvärr blev det ingen julmarknad idag för Patrik är sjuk. Men vi satsar på nästa helg istället.
Ska berätta om två fina fynd sen också! Hörs efter dusch!


Er Cecilia

Tema för helgen

MYS

- ikväll Idol och spel hos goda vänner

Imorgon
- sovmorgon
- lång lördagsfrukost
- lunch med Patrik, hans mamma och systrar
- gå på stan med Patrik
- middag på bästa Sun wall

Söndag
-
lång söndagsfrukost
- julmarknad på Tjolöholmsslott

MYS

Er Cecilia

Det finaste med julen

Det finaste med julen är att man då får äta vörtbröd. Så himla gott!
Häromdagen gjorde jag mitt egna, så nu kan jag äta vörtbröd året runt om jag vill!
Här är receptet:

Du behöver:
- 1 liter vatten
- 100 g jäst
- 600 g rågsikt
- 800 g vetemjöl
- 2 dl brödsirap
- 1 dl rapsolja
- 1 pkt vörtmix
- 2 tsk salt
- 3 dl russin
- 2 tsk malen pomerans
- 2 tsk malda kryddnejlikor

Gör så här:
6 st limpor

Värm vattnet till 37°c och lös jästen i vattnet. Tillsätt kryddor, olja, sirap och salt.
Knåda i rågsikten och vetemjölet ca 10 min i maskin eller 20 min för hand.

Låt degen jäsa ca 40 min.

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 6 lika stora delar. Forma till runda stycken och låt vila några minuter. Forma dem därefter till avlånga, höga limpor.

Lägg tre st limpor per plåt och pensla med en blandning av hälften vatten, hälften rapsolja.

Låt jäsa till dubbel storlek, ca 60 min.

Värm ugnen till 250 grader, sätt in plåten, sänk till 200 grader. Grädda bröden i ca 40 min eller tills de har en temperatur på 98 grader. Pensla med olja och vatten efter halva tiden samt när bröden tagits ut ur ugnen.
Låt kallna på galler utan bakduk till en början för att få en fin skorpa.

Lycka till!!!


I brist på ord...

... så vill jag bara säga hej.

I frusna tårs tider

tänker jag på hur skönt det var i septembersolen. Tidig höst är bland det bästa som finns.

En förlorad vän


När bilder talar


Minnen

Han lyfte sin hatt för att göra ett gott intryck på damen han nyss träffat,. Tände en cigarr och erbjöd sig att tända hennes cigarett. Att han tände med tändstickor tyckte hon bara var tjusigt, hon älskade spraket som bildades vid tändning. Se hur lågan bildades.

De tog en promenad, satte sig i en fin skogsglänta där solen var som varmast och vinden lät dem vara ifred. I takt med att han insåg hur vacker damen var och hur han trivdes med sällskapet så ökade även pulsen.
Värmen steg och hatten hängde han på ett träd bredvid.

Efter en timma eller två, eller kanske tre, fyra, vem vet så gick de sida vid sida ut från gläntan som skulle förändra deras liv. Kvar blev dock något som där började en ny historia. Hatten hade nu avslutat sitt liv med mannen och väntade nu ett nytt liv, full av minnen.


Snart snart snart är du min!

Nu är den beställd!
En Krups ka940 köksmaskin. Hoppas att den blir min bästa vän när det gäller bakning. Har länge suktat efter en Kitchenaid men när jag sen läste tester som gjorts så fick inte Kitchenaid någon bra kritik. Snygg design räcker inte alltid hela vägen. Men jag ska inte sticka under stolen med att Kitchenaid är överlägest snyggast.
Idag blev dagens skörd vörtbröd, himla gott! Ska börja ta bilder på vad jag gör så att ni får se.
Kardemummakakan med banan och lingon igår uppskattades på jobbet vilket var himla kul. Någon dag ska den sista pepparkaksdegen visa vad den går för också.




Er Cecilia

Två dagar i två bilder

Dagar då man kan vara med vänner och bara vara, dricka kaffe, gå på stan, promenera, hänga med nytt folk, skratta utan att veta varför, spela Yatzy med tärningar som är så himlans stora att de knappt får plats i handen, bli inspirerad till nya yrken; är så himla fina.
Dagar då man bara fotograferar saker i minnet. Men här är två bilder från helgen.

 

 


Diamonds


Magi

Det finns ett ord som beskriver detta, MAGI


Favoriter

Allra finaste Sandra, Niotillfem

Tjusiga Elsa

Pyssliga Clara 

Fotografiska Karin

Snygga Colorelle

Min söta kollega Jenny

Fina Pauline

Och glöm verkligen inte Balders Hage!

Vilka är era favoriter?
Er Cecilia

Förberedelse

Acceptera. Vintern är kommen. Och för att ljusa upp det lite så tänkte jag tjuvstarta lite med julen redan i helgen. Julen är som bäst fram till annandagen tycker jag. Sen vill jag bara ha bort julen. Eller okej, fram till nyår. Sen får det vara nog. Men på söndag tänkte jag baka pepparkakor. Mysmysmys! Läser jultidningar till fullo för att spana in saker och inspiration för en go julkänsla samt till julklappar av annorlunda slag.

Men det allra finaste är att jag innan dess har varit i Malmö hos underbara Sofia. Fantastiskt!
Er Cecilia

Energi som kan chockera

Det fina med att jobba i butik är att man träffar himla mycket fina människor. Dels arbetskamrater och sen även kunder. Idag kom en dam in som förra veckan hade med sig sitt barnbarn och jag frågade henne hur det gick med laxen senast hon och barnbarnet skulle äta till lunch. Hon blev så himla glad att jag kände igen henne. Men hur kan man inte komma ihåg en sådan gullig tant?
Hon skulle iallafall köpa en korg, varför? Jo! För att hon skulle ha den att lägga de saker i som hon stickar och de sakerna ska i sin tur ges bort till en julmarknad. Hur fint är inte det?
Jag blir så himla glad för sånt.

Gamla människor är fantastiska tycker jag. De har så många historier och så mycket kunskap att dela med sig om. Sen är gamla människor ofta väldigt vackra. Man åldras med värdighet.

När jag blir äldre vill jag ha ett permanentat kritvitt hår, gå rundor på stan, dricka vin när det en bekommer mig, röka cigaretter med cigarett-hållare (röker inte nu men sen när man är pensionär kanske det blir dags), dricka kaffe ur muggar som är många många år äldre än mig samt tillsist träffa mina vänninor och vara förälskad i min man (vem det nu blir).

Åh vad det är fint!
Er Cecilia

Ett ord i taget

Kvällen börjar närma sig sitt slut och en summering ger att brödet blev himla gott och att Alfaphet är kul men svårt. Står i valet och kvalet om jag ska köpa en Kitchenaid köksmaskin. Eller om jag ska köpa en Kenwood? Kitchenaid är ju himla snygga alltså....

Er Cecilia

Som skydd mot vita små stjärnor

Då var det bara att acceptera. Vintern är här! Säsongen första skottning är gjord. Deppigt tänkte jag under tiden men nu när jag sitter här med en stor ullig filt och en kopp te som skydd mot vädret så kan man ju se till att det blir en mysig tid istället.

Jag klickar otaliga gånger på datorns mus för att ständigt förundras över hur många kreativa och duktiga människor det finns där ute. Hur mycket idéer det finns. Så lite som behövs, men så lätt att skapa.

Jag ställer mig frågan gång på gång hur jag ska överleva vintern. Mitt svar blir att försöka ta det lugnt. Se godbitar i varje dag. Ha något att se framemot. Ge saker och ting tid. Genom att göra det kanske man inte lika lätt missar eventuella möjligheter att ta mig bort från svensk vinter.

Idag tänkte jag stänga ute all kyla med att baka bröd till kvällens fika och till mina härliga på jobbet imorgon.

Är inne i ett skaparrus nu. Jag njuter av det och hoppas att kunna dra ihop något för likasinnade snart. Kända som okända.

Er Cecilia


När kylan biter i tårna men solen värmer ansiktet

Vecka 45 inleds med ett väder som vi inte är bortskämda med men väldigt tacksamma över, nämnligen sol. Och trots att tårna knorrade lite imorse när kylan ville dem åt så var det med pigga och alerta rörelser jag först var på jobbet, sedan hem och springa en runda och dagens ljusa timmar avslutades med att leta skor samt besöka en himlans fin garnaffär. Åh vad jag önskar att jag hade en sådan! Eller kanske mer innehållet och kunskapen ägarinnan besitter. Så mycket fint garn! Så fint att man dör lite. Hade jag haft det skulle jag sedan suttit i en gungstol i goda vänners lag ochstickat och virkat.
Oj, nu råkade jag visste drömma mig framåt ungefär en 45 år i tiden. Men drömma får man allt!

Helgen var fin. Middagen god, "gammaldags mat". Oxstek med kokt potatis, sås, kokta grönsaker, rödavinbärsgelé, inlagda syltlökar samt tomater. Till efterrätt bjöds det på frukt i mängder, glass och maränger. Det hela avslutades med fika, kaffe och kakor innan vi begav oss till kyrkogården. Himla fint med alla ljus!

Igår blev det tidig avfräd från Nässjö med destination gymkhana SM på Göteborgs fältrittsklubb. Mötte upp Patriks bästa vän Robin och hans tjej Malin samt Robins och Patriks gemensamma vänner Kristin och Niklas. Himla roligt gäng! Ett gäng som hoppas på häng snart igen! Galet roligt!

Er Cecilia

I de småländska skogarna

Nu vankas det snart frukost hos Hellquist i Nässjö. Patrik beställde frukost till kl 9.30 och jag önskade Lenas goda havregrynsgröt. Lyx!

Middag på Coco thai igår. Gott! Stort fan av thaimat så det blev en fin fredagsmiddag och sen lite Idol på det. Go Linnéa!

Nu ska Lena snart hjälpa mig att börja sticka strumpor och sen blir det traditionell middag hos Patriks farmor och farfar.

Vi säger så så länge tycker jag!
Er Cecilia

Hejdå Göteborg!


Prick 16.02 styr vi (eller rättare sagt SJ) kosan mot Nässjö. Fast eftersom vi älskar Falköping så himla mycket stannar vi till där lite på vägen. Skämt åsido. Falköping är alltid så himla kallt! En riktig liten håla helt enkelt men vi ska tacka dem för att vi har Falbygdens ost. Tack Falköping!
Falköping är också anhalten för att ta tåget mot Nässjö där jag och Patrik ska tillbringa helgen hos hans mor och far. Ikväll står det thaimat på schemat, de har verkligen pratat upp Cooko Thai i Nässjö så nu är det upp till bevis!

Tågresan tar ungefär 2 timmar och 45 minuter och den tiden tänker jag spendera enligt följande:

- Virka rosetter
- Läsa bok, hundraåringen som försvann
- Sticka hjärtan
- Lösa korsord
- Pussa på Patrik

Jag ändrade min outfit också till imorgon förresten. Det blir en militärgrön mockakjol med hög midja som jag köpte i London och till det en svart t-shirt och en kort kavaj. Sen rosa naglar.

Vi säger så sålänge. Vi hörs säkert på tåget må jag tro. Om vi inte skulle lyckas fastna på Patriks app "SVT play".
Bästa appen! Det får bli en paus i allt det andra jag tänkte göra ;)

Nu blir det klackarna i gatan och ett litet löp till bussen!
Er Cecilia

Lugn nästa


Då var det torsdag igen och om ungefär fem minuter så ska jag vira en tjock halsduk kring halsen, ta på hatten och ge mig ut i blåsten. Det vankas nämnligen kurs i Mindfulness, "medveten närvaro" som det också kallas.
Väldigt intressant. Mindfulness går ju ut på att man bla mediterar. Men mer om det snart för det finns så himla mycket att berätta!

Fick äntligen löst klädproblemet till helgens Allahelgonamiddag i Nässjö också. Ska inviga en svart långklänning jag köpte på Zara för flera årsedan. Väldigt fin. Och jag är av den åsikten att man kan aldrig vara för fin.

Sköt om er,
Er Cecilia

Gott!

 

  • Ett glas mjölk med knäckebröd och lingonsylt
  • Kokt färskpotatis med flingsalt
  • Rostat bröd med ägg, salt och kaviar
  • Sharonfrukt
  • Nybakt bröd
  • Hotellfrukost
  • Stekt makrill
  • Senap
  • Thai- och kinamat
  • Pasta arrabiata

Tips om saker som bör läggas till?


Då kör vi!

Godkväll godkväll!

Mitt första inlägg skriver jag en onsdagskväll, det är nästintill storm ute och i bakgrunden hör jag bönder leta efter fruar i programmet med nästan samma namn.

När jag funderar på syftet med bloggen så är det ett sätt för mig att uttrycka mig. Väldigt klassiskt svar. Men dancing bow-ties då? Jo! Imorse när jag gick till jobbet så såg alla så himla sura ut runt omkring mig. Så komiskt, att man inte ser gladare ut. Så detta fick motsatt effekt på mig. Jag började tokskratta, och började dansa fram i Brunnsparken i Göteborg till Shout out louds fina låtar. Fantastiskt!
Och till detta så ger jag Jenny en av mina virkade rosetter. Hantverk är himla fint. Allra helt virkade rosetter!

Men detta får avsluta det första inlägget!
Er Cecilia

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0